Logga in Skapa konto

Logga in

   
     
 

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Gruppbloggare
  Gruppbloggare Hitta din favorit grupp-bloggare här.
 • Logga in
Senaste inlägg

Postad av den i Bloggar

W efekcie - nawet zdrowe plemniki nie mogą się z tych kanalików wydostać. Nadmiar testosteronu ma też negatywny wpływ na kanaliki nasienne, co doprowadza do stanów zwyrodnieniowych. Bywa i tak, że nasienie mężczyzn nie zawiera plemników. Pojawiają się zatem wszelkie objawy, które świadczą zaburzeniach potencji. Jednak największym problemem może okazać się zanik jąder, obniżenie albo zahamowanie spermatogenezy, obniżenie libido (popędu seksualnego). Przede wszystkim odnotowuje się spadek sił, a pojawia się posterydowa depresja. Kiedy we krwi pojawia się nadmiar testosteronu, organizm włącza mechanizmy obronne (układ podwzgórze-przysadka-gonady), co jest naturalną reakcję organizmu. Trzeba jednak liczyć się z tym, że „zabawa z hormonami” może spowodować poważne zaburzenia zdrowotne. Nic dziwnego, sukcesie w tego typu sportach decyduje wytrzymałość oraz siła mięśni. Pierwsze związki zaczęto stosować w latach czterdziestych dwudziestego wieku. Oznacza to zatem, że przyczyniają się do przyspieszenia procesów podziału komórek, które tworzą określone tkanki. Najwięcej efektów niepożądanych występuje po zastrzykach domięśniowych przedłużonym działaniu, które przyjmuje się raz w miesiącu. Wbrew pozorom mają one mniej skutków ubocznych niż preparaty doustne, przy silniejszym od nich działaniu terapeutycznym. Aby je zminimalizować, osoby poddane kortykoterapii muszą ściśle przestrzegać zaleceń lekarza i systematycznie kontrolować stan zdrowia. Preparaty te zaleca się wówczas, kiedy korzyści wynikające z ich przyjmowania przeważają nad skutkami ubocznymi kuracji.. Trzeba zdawać sobie sprawę, że każdy lek ma jakieś działania niepożądane. tabletki na masę sterydy na mase tabletki

Träffar: 124
0

Postad av den i Bloggar

Idag har jag beställt nya markiser till Drömhuset. Hittade ett läckert tyg i mörkgrått med en svag struktur som kommer bli jättefint mot det vita teglet och det varma teakgaraget. Passade på att ta färgkoden på tyget så vi kan måla grunden på huset i samma nyans. Det kommer att bli superläckert!

Äver projekt brobygge har startats, de nya pelarna är på plats och jag skissar lite på hur räcket på bron ska se ut. Har i framtiden även tänk att det ska bli ett lite högre staket / insynskydd från vägen som kommer att få ett liknade utseende. Jag har en grovidé på hur jag vill att det ska se ut, så nu ska jag bara övertyga snickaren att det är en bra idé. ;)

Jag vill även passa på att bjuda in alla ni som följer oss på Kreativo både här i tidningen, bloggen och vår hemsida att komma och prata inredning med oss på Kyrkmarknade i Öjebyn, Piteå nu till helgen den 26-28 juni. Vi kommer att vara där och försöka inspirera på bästa sätt. Dessutom kommer vi att ha de högt efterfrågade Hinzaväskorna och lite olivträd till försäljning. Vi vill att ni ska känna er varmt välkomna fram och prata med oss då. Vi älskar prata inredning!

Hoppas vi ses!

Camilla Pe

Kreativo

Träffar: 1282
0

Nu har det äntligen börjart vända!
Nu blir det finare och finare. Två av husets fyra tegelväggar är målade. Tegelsten för tegelsten.
I sakta mak men det är det värt då man ser så otroligt stor skillnad. En annan fördel är färgen täcker väldigt bra, så det kommer att räcka med att måla ett varv.

Vi har även fått ny panel på båda gavlarna och fått panel på delar av garaget. Fortfarande är det mycket kvar att göra men i helgen kommer det faktiskt bli lite ledigt och lite härligt semesterfirande.
Det blir sillunch, grillat och tid för familjen och vänner och sådan är också viktigt här livet.

Jag vill önska alla er som följer denna följetong en härlig midsommar, att ni är rädda om varann och njuter av vår ljusaste tid. Jag har dessutom lagt in en beställning på en stor och varm sol, så vi får hjälpas åt att hålla tummarn att den önskningen hinner komma i lagom tid till midsommar. 

 

Glad midsommar!
Camilla Pe

 

Träffar: 854
0

Mellan regnskurarna jobbas det på här i Drömhuset. Som vanligt när man renoverar så blir det till att börja med bara fulare och fulare. 
Nu är halva huset tvättat vilket gör att alla flagor och annat löst har släppt, som gör att nu ser det ännu värre ut än från början.
Dessutom är tomten uppgrävd lite här och där då en liten grävmaskin varit i farten och grävt upp alla rötter från de träden som vi kapade. 
Att vi dessutom rivit en altan gör att på det stora hela är det inte så vackert just nu.

Men det kommer att bli!!

Så nu håller vi bara tummarna för oss och alla andra som jobbar på och ska måla sina hus att det blir långt mellan rednskurarna, så vi får njuta av vårt arbete.

 

Ha det bäst, till nästa gång!

Camilla Pe
Kreativo

 

Träffar: 807
0

Det stora ute projektet är i full gång här i Drömhuset.

Högen med färdiglaserade brädor blir större och större. Nytt virke på gavelspetsarna är är på plats på ena sidan, och planering av altan och ny bro är under planering.

Husets fasad består av vit målat betongtegel, och det måste målas om. När man målar tegel är det viktigt att man gör det rätt. Ni som funderar på att måla om ert tegel vill jag bara råda till att först tänka efter om det är värt att göra ett underhållsfritt material till ett som måste underhållas. Kommer man ändå fram till att man ska måla det så är det väldigt viktigt att ni anväder rätt sorts färg som är anpassat för tegel. Åk till färghandeln och tala med proffsen i butikerna.

I vårt fall har vi åkt till Happy Home i Piteå och de har hjälpt oss att analysera vilken färg som tidigare använts på fasaden. Vi hade tur med att de förra ägarna av huset varit kloka och använt rätt sorts färg som kommer att underlätta underarbetet. De har även gjort en analys för att hitta den rätta kulören. Jag har planerat att huset ska vara helvitt och då gäller det att bryta färgen lite olika så träpanelens färg är lite blankare och därför kan uppfattas en annan. De är tur att de är så kunniga och att jag bara kan förklara hur jag vill att det ska se ut.

Planen för husets nya look är helvitt hus och ett teaklaserat garage, bro, inglasning och altan. Det kommer att ge rätt 60-tals look men med modern tappning. Vi har även tagit bort fönsterluckorna som bara där ändrar utseendet på huset väldigt mycket.

Idag har jag inhandla fasadtvätt så att den nya färgen ska få bästa tänkbara förutsättningar att sitta bra och gärna väldigt länge. Målartvätten ska sprutas på, sedan ska teglet skrubbas och spolas av. Sedan är det vara att vänta på att det torkar innan vi efter det ska sprutmåla tegelväggarna och träfasaden ska målas med en annan färg och med pensel.

Som ni märker är det många timmar ute i friska luften, vilket är helt underbart!

Jag återkommer med en ny lägesrapport nästa vecka!
Hoppas det går bra för er alla med era vårprojekt. Jag vill även passa på att tacka alla för era fina och uppskattande kommentarer som jag fått efter förra veckans inlägg. Det värmer i hjärtat!

Vi hörs!
Camilla Pe

Träffar: 924
0

Ikväll har jag varit ute och laserat delar av panelen som ska upp på garaget här på Drömhuset.

Tankarna flödar fritt, fågelkvitter och en duva som hoar på är det enda som hörs. Det doftar nytt virke och en fräsch doft av lasyren och mitt i allt det känner jag mig rik och nästa hög på livet.

Tankarna som flödar handlar om tid. Hur vi värderar den och hur tiden kan få oss att antingen njuta eller stressa och ibland även känna oss misslyckade. Och hur vi mår och känner oss bestämmer vi faktiskt helt själva.

I sociala medier läster jag ofta om hur människor stressar och mår dålig över hur lite de hinner, och förundras över att de inte själva imponeras över vad det faktiskt gör och hinner istället. Fast jag faller absolut i stressfällan själv, och att välja att vara glad och tacksam över den stund som vi är i, är ju inget man bara ändrar i en handvändning. Vi måste öva!

Är man ute och krattar gården och inte hinner med att åka och träna, så kanske man ska njuta lite extra av den fiska luften och musklerna som får jobba på. Stressar man över att man inte hann hela gården, ska man kanske njuta av det röda kinderna man fått när man kommer in och och tänka att det var ju strålande att man är en god bit på väg.

Nuet är bara just här och nu. Jag läste att man gjort en undersökning av patienter som var i slutfasen av sitt liv. Undersökningen gick ut på att fråga vad de uppskattat mest under sin livstid, vilket som var de ögonblick de uppskattat mest och vad som var "guldkornen". Svaret blev vardagsögonblick. Stunder som när de hände och upplevdes inte var alls något de trodde var just ett "guldkorn" 

Det här inlägget handlade kanske inte så mycket om inredning, som det brukar göra, men jag vill verkligen förmedla att mitt i er vårrustningen passa på att njuta. Gör det du tycker om och som ger energi, var glad över det du gjort och stressa inte över det du inte hinner. Även om du aldrig hann kratta sista diket på gården så blir det sommar där ändå. 

Passa på att njuta av lyxen av att ha en vardag, för det kanske är ett "guldkorn" du kommer att minnas under de sista dagarna.

 

Tack för mig, och så hörs vi snart igen!


CamillaPe
Kreativo

 

Träffar: 1040
0

Postad av den i Bloggar

Sol, vår, lust och inspiration växer i kapp med knopp och gräs. 
Nu gäller det att börja planera sommarens projekt, så man gör allt i rätt ordning och att man förbereder allt man kan för att få bästa flyt i renoveringen.

I projeket Drömhuset ska det bytas panel på garaget så där börjare det vara dags för inköp av virke, så att det får ligga i garaget och torka i lugn och ro. Att plankorna även ska få rätt kulör på sig innan det spikas upp är tanken. 
Om det ska rymmas virke i garaget, bör det dessutom ske en lite utrensning av saker, och omorganisering så att det rymms... Här gäller det att göra en lång "To Do" lista!

I övrigt så gäller det att planera lite vilka träd och buskar som behöver beskäras, plockas bort osv. Så nu går jag ut och känner in gården. Det är underbart med vår!

Så mitt tips är sätta sig ned och göra en lista på vad man ska göra och sedan bryta med den listan i de olika momenten, då ser man vad man ska göra. Vem som gör vad, vad man behöver köpa in och i vilken ordning det ska ske.

Lycka till med era vårprojekt!
Passa på att njuta av solstrålarna med ni jobbar på.

 

Camilla Pe
Kreativo

Träffar: 725
0

Postad av den i Bloggar

Nu har jag ju talat mig hes om att köpa begagnat och även spana runt på varckra stenar, kvistar och kottar ut i vår vackra natur. Men det finns ett riktigt, riktigt bra tisp som bara kostar anstängningen att göra det och dessutom kan generera en bra slant om man har tur. Nämligen:
RENSA upp bland saker som bara ligger och skräpar. Sälj era saker som ni inte vill ha mer, som inte passar in osv. Allt som bara står och inte används, inte är omtyckt osv suger bara massa energi.

Många av oss har saker för andras skull dessutom. SLUT med det! Tycker du inte om en talvar men har den framme för att du fick den av dina syskonbarn för 30 är sedan? Syskonbarnen är snart 40 år, minns säker knappt att de blev tvingade att köpa en present åt monster för 30 år. Även om de gör det så tror jag inte att de vill att moster ska måsta ha uppe en tavla om hon inte tycker om den. Det är bara saker. Släpp de ni inte tycker om. Sälj och känn så fantastikst skönt det känns.

Jag talade med några andra för ett tag sedan och de sa:
-Konstigt att man känner sig som rikast då man varit med ett släpvagnslass med saker på soptippen?
 Men så är det. Det frigör energi och detta kallas för Feng Shui och att rensa är grudregeln för den lärnan.

Själv mår jag lite vardagsgott när man varit med alla kärlsortering.
Sopskopet är helt tömt på plasburkar, konserver och pantflaskor. Sophinken urskurad, marskindiskmedlet påfyllt i sin bruk. Allt är snyggt uppradat, rent och tämt. Mmmmmm vilken vardagsharmoni. (Jomen lite konstig är man kanske men prova och känn efter. Njuter inte då också lite?)

Så mitt BÄSTA inredningstips:
Rensa bland era saker och sälj och frigör plats och energi!

Vi hörs!
Camilla

 

 

Träffar: 706
0

Postad av den i Bloggar

Vilken underbar helg det har varit! Sol ute, inne och i sinnet. Dessa vårdagar då man njuter av grillad korv, slalom, skoter eller bara en underbar promenad. Det blir inte så många sådan helger på ett år så det gäller att njuta av dem då de är här.
Hos oss bestod det av både korvgrillning, skidåkning och promenader. När man är en samlare som jag kan det lätt sluta med att man ser ut som en liten packåsna efter en långsam promenad i solen. I söndags kom vi tillbaka med både en nedblåst vacker gren och en påse full med stora vackra kottar. Min man har till och med slutat fråga vad vi ska göra med allt. Jag tror faktiskt att det var när vi var i mina föräldrars stuga i fjol som jag såg en vacker, ganska lång kvist som jag kände att vi kunde behöva, som jag konkade upp skotern, körde hem till stugan, stuvade in i bilen för att få hem, som min man gav upp och insåg att lever man med en inredare då blir det så här livet ser ut. ;)

Jag tycker att det är så mycket som är vackert och i de flesta fall kommer det till använding antigen förr eller så senare, till oss själva eller till någon av våra kunder. 

Njut av nuet, titta på det som är vackert för dig, så hörs vi nästa vecka!

CamillaPe
Kreativo

PS!
Bilden är lånad

 

Träffar: 792
0

Postad av den i Bloggar

Att köpa begangat är både bra för miljön, plånbok men framför allt annat så blir det ofta väldigt orginellt och på något sätt skapar man en själ på mitt hem. När allt är nytt så kan det ibland kännas lite som om hemmet är från en möbelkatalog och då trivs vi inte på samma sätt, det blir inte samma sköna "hemmakänsla".

Jag har sprungt runt på loppisar, sökt annonser och varit på second hand butiker för att köpa ramar till sovrummet i drömhuset. Jag har hittat endel gamla och kompletterat med någon ny. Nu är det bara att hitta ett innehåll i några av dem kvar. Endel ramar kommer att få bara helt tomma, då ramen i sig är så vackara. På bilden ser ni hur jag valt att montera upp dem. Jag la ned dem på golvet och möblerade runt ett tag innan jag bestämmde mig hur det skulle sitta. Så här blev det och jag är väldigt nöjd med resultatet. 

Träffar: 726
0

Sovrummet har fått en praktisk och stor garderobslösning. Skjutdörrarna har kommit upp och nu är det bara resten kvar. Det roliga börjar. 

Ett bra tips om man vill göra om ett rum fullt ut är att göra en lista med krav man har för rummet. I det här fallet sovrum. Kraven är att man ska få plats att sova två vuxna. I övrigt handlar det om vilken känsla man ska få i rummet. I vårt sovrum i drömhuset handlar det om att hitta ett lugn, att komma till ro och myskänska ska vara hög.

Vi på Kreativo arbetar väldigt ofta med moodboard när vi åker ut till våra kunder. Det är alltså en lite kollage med bilder, kanske lite specifika möbler så att man ska förstå känslan vi vill skapa i rummet. Det här kan man även ha vinning att göra själv när man är i renoveringstankar. Då är det lättare att hålla sig till den röda tråd man har, och det är även enklare att se om man tänker på samma sätt om man är många som vill vara med att tycka till.

I sovrummet i Drömhuset fanns det en möbel som ligger högt på prioritetslstan, nämligne en sängbord där kraven var att det skulle finnas en låda där näsdukar, nässprya och annat stök skulle kunna gömmans undan och reslutatet ser ni på bilden. De är beställda och framplockade ur kartongerna och är precis lika fina (om inte ännu finare) som på bild. 

Så dagens tips från Kreativo är:
1)Gör en "krav lista" på rummet ni ska renovera.
2) Gör en "moodboard" eller kollage på känskan som rummet ska ha, som man kan översätta det till.

Lycka till med era projekt!

Vi hörs nästa vecka!
CamillaPe

Kreativo

Träffar: 670
0

Postad av den i Bloggar

Ny dag med nya möjligheter, är något jag ofta känner och säger. Tycker att steget in på en ny dag, vecka eller som i det här fallet en ny spirande vår dessutom ger en härligt framtidstro. 

Nu har vi fokuserat på barnrum här i bloggen och tidningen i några veckor och det har resulterat att jag fått några frågor angående hur mycket barnen och ugndomarna ska få bestämma själva i sina rum, och även hur man gör när föräldrarna och barnen har väldigt olika tycken på hur det ska se ut. 

Att svara på det är inte helt lätt, för om man tycker olika är det aldrig enkelt, med ett tips kan vara att man som vuxen och förälder väljer golv och väggmaterila mm som är lite mer kostsamt och så kan man få till barnens stil med detaljer som är billigare och enklare att byta ut. Ett bra sätt kan vara att göra en moodboard där man söker bilder som förmedlar det man är ute efter i rummet och då kan man kanske få lite tips om vilka detaljer som är gemensamma för den känslan. Vill man kan man kanske låta tonåringen göra sin egen moodboard först och sedan utifrån det kan man hjälpa till att skapa stilen tillsammans. 
Är barnet yngre så får man helt enkelt se vad barnet gillar och har för behöver. Och att man gör grunden så att barnet kan växa i rummet utan att man måste totalrenovera varannat år. 

 

I Drömhuset får vi ge oss till tåls med att få se färdiga resultatet i barnrummet tills det kommer ett reportage i tidningen, men jag kan skvallra om att det är en mycket nöjd flicka som leker där för fulla muggar. Så därför kommer jag att påbörja ett nytt projekt i bloggen som ni ska få se startskottet av redan idag. Nu blir det ett vuxet sovrum där jag monterat upp en smart garderobslösning som ska rymma massor av förvaring av kläder. Det ska bli en garderob för föräldrarna och 3 åringen.
Steg ett är avklarat och på bilden ser ni ett system från IKEA som heter Algot. 

Vi hörs nästa vecka! 
CamillaPe
Kreativo

Fortsätt gärna att maila till mig, det är allid roligt!
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Träffar: 799
0

Postad av den i Bloggar

Det är helt galet vilka vårkänslor jag får när jag hör slaskljud under bilen då man kör, solen är framme riktigt långa stunder och det känns som en nystart.

Lusten att renovera, ändra, fräscha upp är också en del av mina vårkänslor. Plötsligt vill jag köpa lite nya blommor, resa ut lite, sälja sådant som vi inte använder eller behöver mer och då ökar det på känslan av att få tillbaka livet. Att rensa och göra sig av med skräp, sälja saker som inte passar in mera osv är en otroligt befriande känsla för mig och jag tror för de flesta av oss.

I drömhuset går det frammåt. I barnrummet börjar det mesta vara klart, och det färdiga resultatet kommer i tidningen lite längre fram, så jag får hålla på de bilderna lite. Jag har kvar en tavelvägg som kommer vara anpassar för den som är lite ombytlig utan att behöva göra mer hål i väggen än nödvändigt, vilket känns som en bra idé till en lite 3 åring tjej som säkert kommer att producera en och anna teckning i sina dagar som behöver sin tid i rampljuset. Förutom den tavlan är allt klart och jag bara längtar att få ställa allt på rätt plats och få visa er hur fint det blir. 

Ni ska ialla fall få en tjuvtitt på den fina sänglampan som har kommit. Jag bara älskar den!

Ha en bra vecka så hörs vi ingen nästa vecka. Njut av solstrålarna, vi behöver dem!

CamillaPe
Kreativo

 

Träffar: 635
0

Postad av den i Bloggar

Att jobba som inredare är nog världens bästa jobb!
Jag mötte en person för en tid sedan som frågade vad jag jobbade med, och när jag svarade att jag är inredare sa denna kvinnor
-Jahaa, men vi som jobbar med människor vi.... 

Den där meningen fick mig att fundera lite på hur vi och vårt yrke uppfattas. För det är ju just det som vi också arbetar med, männsikor.
Det är precis det som är vår styka, att läsa människor, se deras behov, vart de kört fast eller hur de kan städa upp i vad deras behov, röda tråd och önskemål är. Vi är inga trend-gurus som håller koll på exakt allt som är nytt och kommer ut. Sedan är vi ju naturligt extremt intresserade av inredning och därför väldigt uppdaterade, med det är inte det som är vår styrka. Vi hjälper männsikor att skapa den miljö som de trivs i, som dem att må bra och det kan se väldigt olika ut beroende på vilka människor de är och vilka förutsättningar de har.

I drömhuset är det den minsta männsikan som vi jobbar med just nu. Vi har målar om lite barnmöbler, fixat lite tavlor, köpt lite nya lampor och andra är på väg. Det känns väldigt roligt och treåringen i mig själv känner att här ska vi snart "dega", pyssla och ha många, många kaffebjudningar.

 

Vi hörs nästa vecka!

CamillaPe
Kreativo

Träffar: 713
0

Postad av den i Bloggar

Ni läste väl i tidningen i onsdag..?! Annars är det bara att göra det, för där blev grabbrummet klart. Ett tufft tonårsrum som med ganska enkla och "funkis" detaljer gör det coolt och läckert.

Men nu tar jag nya tag och siktar in mig på 3 åringens rum.

Jag hittade ett tyg häromdagen som jag fulltständigt förälskade mig i. (Ni ser det på bild) Det är ett av Spiras nyheter. Det här mönstert heter "Nemo" och jag hittade det på Gardin Galleriet i Piteå. Det är det här tyget som kommer att bli grunden till 3 åringens rum. Det ska få bli både gardiner och sängavel tror jag. Jag har även kikat på en sänglampa som skulle bli helt rätt till det här rummet.

Planen är att det ska bli ett litet barnkök, då intresset av att vispa och koka kaffe är stort. Vi ska även få plats med en pysselplats och lite så måste vi få till en bra lösning för förvaring. Men nu ska jag beställa en ny sänglampa så hörs vi nästa vecka då det kommer en ny rapport.

 

Allt gott till er!
CamillaPe

Kreativo

Träffar: 817
0

Postad av den i Bloggar

Nytt år med nya möjliger, vilken underbar känsla, och jag vet att jag delar den med många. Aldrig är det så mycket människor på gymmet och aldrig är vi så sugna att renover, rita på en ny kökslösning, köpa nya tapeter till barnrummet eller vad det ni kan vara. Det finns alltid ett sug efter att få städa ur all mysig jul och fräscha upp med lite vår. Vi går mot ljusare tider!

I drömhuset ska vi börja om att renover och styla efter en lång och skön ledighet och det ska bli så kul. Om sanningen ska fram så har vi påbörjat både lite här och där och det är mycket som bara saknar just det där roliga. Ni fick ju en tjuvtitt på den läckra grafittiväggen tidigare och i grabbrummet är det nästan klart, men söker forfarande endel "rätt" saker för att det ska bli komplett.

Jag håller er naturligtvis uppdaterade och snart kommer det lite bilder från fördiga resultat i tidningen, så det är bara att följa oss i Annonsbladet.

Ha ett underbar start på året!

 

Träffar: 781
0

Postad av den i Bloggar

Äntligen börjar det tunga och lite trista arbetet i källaren vara klart.
Den tidigare oisolerade grundplattan är omgjord och har gjutits upp med  EPSbetong som innehåller frigolitkulor som gör att plattan blir isolerad. Sedan är den vattenburna golvvärmen inmonterad och på det har vi lagt ett flytspackel så att allt är slätt, varmt och gjort efter konstens alla regler till det absolut bästa. Ett stort tack till Martin på Fyrkantens plattsättning som gjort ett kanonjobb med gjutningen!

Så vad tänker vi då att det ska bli av tonåringarnas rum?
När vi försöker få fram vad grabben på snart 14 år vill ha ut av sitt rum och vad han gillar är det enda han kommer på  att han "verkligen, verkligen vill ha igång sin dator". Efter lite luskande får vi även fram att det ska vara skönt att bara "hänga" och att han vill att det ska vara "coolt".

Tjejen på 16 år har däremot mycket starka åsikter om hur hennes rum ska vara. Det ska kännas varmt, mörkt och mysigt. Att det här inte fullt ut delas av hennes mamma är inget som hon bryr sig om. Så här gäller det att klura en liten stund. ;)

Ytterväggarna ska dessutom målas med enkom silikatfärg som släpper igenom fukt, som man förespråkar att man ska ha i källare. 

Så här tänker vi att vi gör:

Grabbrummet ska få en cool "Graffitivägg" som kommer att vara i pigga och glada färger på en asksvart botten. Till det ska vi kombinera vita ytterväggare och en vägg som är asksvart. På bilden ser ni resultatet  som den grafittimålande Strömbackaeleven Johan Gisslin har gjort. Både jag och grabben är mycket, mycket nöjda med den! Det kommer att bli lätt och roligt att jobba med olika accentfärger i det här rummet. Så stort tack för den, Johan!

 

Tjejrummet ska bli ett varmt och mysigt rum som ska målas i en superläcker kopparfärg som jag hittade på Happy Home och dessutom är en stor fototapet beställd, så det här kommer att bli toppenbra!  

I möbelväg finns det önskemål att använda sig av möbler som redan finns i hushållet så ni ska vi ut och leta vad som finns, och hur vi på bästa sätt kan använda detta. Sedan ska vi kika på vad vi kommer att behöva komplettera med. 

Nu ska vi ut och titta på golv. 

Ha det så bra tills vi hörs igen!

CamillaPe på Kreativo

 

 

 

 

Träffar: 805
0

Mörkret är som störst just nu och vi har möjlighet till att välja om vi ska tycka det är tungt eller mysigt. Det självklara valet är naturligtvis att välja det som är mysigt och trivsamt, men det är inte alltid så lätt att välja rätt. 

De flesta av oss har mycket att göra och livspusslet går inte alltid ihop, barn, träningar, möten och dessutom lite sjukdom mitt i det. Så här kommer några råd om HUR vi kan fuska till oss någon välhehövd minut som stärker och fyller på.

 

1) Man måste inte ha hela bostaden i "tipp, topp" skick för att få sitta ned. Röj bara det du ser från soffhörnet du planerar att sitta i. 

2) Tänd massor med ljus. Överdriv gärna!

3) Köp en vacker blomma eller något annat som verkligen du tycker är vacker. Själv ska jag åka och köpa en vaxad Amaryllis för de tycker jag är otroligt vacker och bjuder på många stunder av njuting för ögat

4) Kryp upp i soffan, puffa till några kuddar, svep in dig i favoritfilten och njut av en god kopp kaffe, te, glögg eller något annat som du njuter av.

5) Hitta stunden, det är du värd. Kom ihåg att för att orka finnas för andra måste vi börja med oss själva. 

 

Jag önsakar er många mysiga stunder, och jag återkommer med en lägesrapport om drömhuset inom kort. 

CamillaPe

 

Träffar: 755
0

Postad av den i Bloggar

På övre plan är det nästan bara det roliga kvar, så därför ska vi påbörja underarbete på nedre plan.

Huset är byggt 1965 och efter de byggnormer som var då. Därför ligger det reglar och isolering direkt mot betonggolvet och på allt detta dessutom en plasmatta som kapslar in all fukt, som i sin tur gjorde att det visade på fukt då fukttester gjordes vid husköpet.

Så hela källaren ska rivas ut och det projektet är redan påbörjat, men ni ska få en lite inblick hur det ser ut innan och när vi påbörjat rivandet. 

I källaren är det tänkt att de två tonåringarna ska få sitt tillhåll, så där vill vi har varmt, skönt, torrt och absolut den bästa luften att andas, så vi kommer att gjuta upp golven, lägga ned golvvärme, flytspackla på slingorna och sedan är det fritt att välja vilket golv man vill. En härlig lösning för en källare och efter konstens alla regler. 

 

Blivande tjejrum:

(här har vi redan rivit ut klickgolvet)

b2ap3_thumbnail_IMG_5491.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_5484.JPG

 

Blivande grabbrum:

b2ap3_thumbnail_IMG_5485.JPGb2ap3_thumbnail_IMG_5487.JPG

 

Mellan de två tonåringarnas rum finns ett rum där man förr haft ett lite extra vardagsrum, men där jag planernar att göra en annan typ av gemensam yta. 

b2ap3_thumbnail_IMG_5488.JPG

 

Nu är det bara att hugga i. Mycket arbete väntar

Träffar: 776
0

Postad av den i Bloggar

Äntligen börjar vi se lite hemtrevnad i Drömhuset.

Nu står matplatsen på tur att få sin beskärda del. Vi söker efter ett rumt matbord som ska vara minst 150 cm i diameter så man gladeligen ryms sex personer, men där man kan trycka in sig åtta om det blir fler besökare. Stolarna har vi redan hittat och står och väntar i garaget på att bli ihop monterade.

b2ap3_thumbnail_Tnkt-matplats.JPG

Matplatsen är det första man möter när man kommer in i huset och där ska det kännas välkomnande, det ska binda ihop vardagsrum och så småningom även köket.

Jag har även tankar om en stor tavla på väggen. Den blir ca 160 X 160 cm . Motivet är valt och det kluriga är bara att få en så bra upphängning som möjligit. Jag känner riktigt hur inspirationen flödar och det ska bli så kul att fortsätta.

Jag vill även passa på att tacka för alla fina mail som kommit in på vår hemsida. Roligt att läsa att ni tycker det blir snyggt,  är spännande att följa och att ni vill veta vart alla saker är inköpta. Var inte rädd att höra av er till oss om ni funderar på något.

Vi ses!
Camillla

Träffar: 762
0

Arkiv

Alla inlägg

sterydy sklep
W efekcie - nawet zdrowe plemniki nie mogą się z tych kanalików wydostać. Nadmiar testosteronu ma te...
Nu är markiserna beställda!
Idag har jag beställt nya markiser till Drömhuset. Hittade ett läckert tyg i mörkgrått med en svag s...
Här kommer en rapport från målarställningen!
Nu har det äntligen börjart vända!Nu blir det finare och finare. Två av husets fyra tegelväggar är m...
Än så länge blir det bara fulare och fulare på vår utsida
Mellan regnskurarna jobbas det på här i Drömhuset. Som vanligt när man renoverar så blir det till at...
Viktigt att använda rätt typ av färg när ni målar
Det stora ute projektet är i full gång här i Drömhuset. Högen med färdiglaserade brädor blir större...
Piteå Gratistidning Gå med i vårat nyhetsbrev